Καρυδόπιτα για διαβητικούς
Καρυδόπιτα για διαβητικούς
(8 μερίδες) Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά
Υλικά
- 1 έτοιμη κρούστα πίτας ή 4 έτοιμα φύλλα για πίτα
- 5 κουταλάκια του γλυκού υποκατάστατο της ζάχαρης
- 1 φλιτζάνι σιρόπι χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 3 αυγά
- 1 κύπελλο καρύδια, τριμμένα
- 1/3 φλιτζανιού βούτυρο χωρίς πολλά λιπαρά, λιωμένο
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε την κρούστα ή τα φύλλα σε ένα ταψί.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά με το υποκατάστατο της ζάχαρης. Ανακατέψτε το σιρόπι, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε τα καρύδια. Χύστε τα πάνω στην κρούστα πίτας ή στα φύλλα και διπλώστε.
3. Ψήστε 40-50 λεπτά. Δροσίστε την πίτα για 2 περίπου ώρες. Αποθηκεύστε τη στο ψυγείο.
(8 μερίδες) Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά
Υλικά
- 1 έτοιμη κρούστα πίτας ή 4 έτοιμα φύλλα για πίτα
- 5 κουταλάκια του γλυκού υποκατάστατο της ζάχαρης
- 1 φλιτζάνι σιρόπι χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 3 αυγά
- 1 κύπελλο καρύδια, τριμμένα
- 1/3 φλιτζανιού βούτυρο χωρίς πολλά λιπαρά, λιωμένο
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε την κρούστα ή τα φύλλα σε ένα ταψί.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά με το υποκατάστατο της ζάχαρης. Ανακατέψτε το σιρόπι, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε τα καρύδια. Χύστε τα πάνω στην κρούστα πίτας ή στα φύλλα και διπλώστε.
3. Ψήστε 40-50 λεπτά. Δροσίστε την πίτα για 2 περίπου ώρες. Αποθηκεύστε τη στο ψυγείο.
Post a Comment