Κολχικίνη κατά κορονοϊού: «Έχουμε ενδείξεις και ελπίδες για αποδείξεις»

Το λιθαράκι της στην μάχη κατά του κορονοϊού βάζει με την κολχικίνη μια μεγάλη ερευνητική ομάδα υπό τον καθηγητή Καρδιολογίας κ. Σπύρο Δευτεραίο. Κατέθεσε ερευνητική πρόταση στον ΕΟΔΥ που αφορά την χρήση του γνωστού φαρμάκου, της κολχικίνης, για τη θεραπεία ασθενών από την νόσο του κορονοϊού.Ο κ. Δευτεραίος μιλώντας στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο είπε: «Αν δει κανείς την ερευνητική ομάδα θα δει ότι αποτελείται από 48 συναδέλφους και δείχνει ότι η επιστημονική κοινότητα είναι ενωμένη σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχουμε την χαρά την ομάδα μας να την στελεχώνουν επιστήμονες από πολλές χώρες του κόσμου. Δεν είμαι ο ειδικός και δεν θα έμπαινα σε αυτό το μονοπάτι. Δεν μιλάμε για ένα απλό φάρμακο αλλά για ένα φάρμακο πάμφθηνο που υπάρχει εδώ και έναν αιώνα το αποκαλούμενο και φάρμακο του φτωχού. Πριν από 10 χρόνια ανασύραμε το φάρμακο αυτό από άλλες παθήσεις και τολμήσαμε να το δοκιμάσουμε στην καρδιά. Αν στην υπάρχουσα θεραπεία προσθέσουμε και την ουσία αυτή με άγνωστες και γνωστές ιδιότητες μπορεί κάτι να γίνει. Η δική μας ομάδα εκτιμά ότι τις πρώτες ενδείξεις θα τις έχουμε σε έναν μήνα. Στον Καναδά τρέχει μια μελέτη που έχει συμπεριλάβει 6.000 ασθενείς. Αυτό δείχνει ότι και άλλοι συνάδελφοι έχουν τις ίδιες ανησυχίες και ελπίδες. Ήδη έχει εγκριθεί από τον ΕΟΔΥ και έχουμε ενδείξεις και ελπίδες για αποδείξεις», είπε.

«Δεν μιλάμε για ένα απλό φάρμακο αλλά για ένα φάρμακο πάμφθηνο που υπάρχει εδώ και έναν αιώνα το αποκαλούμενο και φάρμακο του φτωχού»

Το ερευνητικό αυτό πρωτόκολλο, εγκρίθηκε ομόφωνα από την αρμόδια επιτροπή του ΕΟΔΥ, και θα αρχίσει άμεσα η κλινική μελέτη.

Τη μελέτη για τη χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς με κορονοϊό έχουν ξεκινήσει και οι Καναδοί επιστήμονες, οι οποίοι έχουν δημοσιεύσει και σχετική μελέτη. Μένει λοιπόν να ερευνηθεί εάν η συγκεκριμένη ουσία θα συμβάλλει και πώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημειώνεται πως η κολχικίνη είναι ένα γνωστό φάρμακο με αντιφλεγμονώδεις και άλλες μοναδικές ιδιότητες, που χρησιμοποιείται για την θεραπεία πολλών παθήσεων, όπως η ουρική αρθρίτιδα, ο μεσογειακός πυρετός, οι περικαρδίτιδες και άλλες.


Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.