#Μένουμε_στο_σπίτι_Μαγειρεύουμε_στο_σπίτι: Φρυγαδέλια
Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές συνταγές για τις μέρες που μένουμε στο σπίτι.
Τα φρυγαδέλια, είναι ένας από τους πιο νόστιμους μεζέδες, που φτιάχνεται στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ειδικά το Πάσχα.
Γίνεται πολύ εύκολα και τρώγεται πολύ γρήγορα.
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό συκωτάκια αρνιού
1 σακουλάκι μπόλιες αρνιού
Χυμός από 3 λεμόνια
5γρ. ρίγανη
5γρ. θυμάρι ή θρούμπι
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
½ κεφάλι σκόρδου
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις μπόλιες και τις αφήνετε σε ένα μπολ για 40 -50 λεπτά με νερό και χυμό από τα δύο λεμόνια για να ασπρίσουν και να ξεμυρίσουν.
Τις απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια και κόβετε τα χοντρά κομμάτια.
Κρατάτε όσα σχηματίζουν λεπτό δίχτυ και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.
Καθαρίζετε και ξεπλένετε τα συκωτάκια. Τα ζεματίζετε σε νερό που βράζει για 10 -12 λεπτά, ξαφρίζοντας. Τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια (λωρίδες).
Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύοντας τα.
Τα τυλίγετε, σχηματίζοντας ρολάκια με τα κομματάκια της μπόλιας.
Περνάτε τα ρολά (δύο - δύο, ή τρία - τρία, ανάλογα το μέγεθος) σε μικρές μεταλλικές σούβλες, τα αλείφετε με λάδι, τα τοποθετείτε επάνω σε σχάρα και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή σε ψησταριά με κάρβουνο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος περιχύνετε με χυμό λεμόνι.
Τα φρυγαδέλια, είναι ένας από τους πιο νόστιμους μεζέδες, που φτιάχνεται στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ειδικά το Πάσχα.
Γίνεται πολύ εύκολα και τρώγεται πολύ γρήγορα.
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό συκωτάκια αρνιού
1 σακουλάκι μπόλιες αρνιού
Χυμός από 3 λεμόνια
5γρ. ρίγανη
5γρ. θυμάρι ή θρούμπι
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
½ κεφάλι σκόρδου
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις μπόλιες και τις αφήνετε σε ένα μπολ για 40 -50 λεπτά με νερό και χυμό από τα δύο λεμόνια για να ασπρίσουν και να ξεμυρίσουν.
Τις απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια και κόβετε τα χοντρά κομμάτια.
Κρατάτε όσα σχηματίζουν λεπτό δίχτυ και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.
Καθαρίζετε και ξεπλένετε τα συκωτάκια. Τα ζεματίζετε σε νερό που βράζει για 10 -12 λεπτά, ξαφρίζοντας. Τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια (λωρίδες).
Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύοντας τα.
Τα τυλίγετε, σχηματίζοντας ρολάκια με τα κομματάκια της μπόλιας.
Περνάτε τα ρολά (δύο - δύο, ή τρία - τρία, ανάλογα το μέγεθος) σε μικρές μεταλλικές σούβλες, τα αλείφετε με λάδι, τα τοποθετείτε επάνω σε σχάρα και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή σε ψησταριά με κάρβουνο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος περιχύνετε με χυμό λεμόνι.
Post a Comment