#Μαγειρεύουμε_στο_σπίτι: Εύκολες πάστες με γάλα και παντεσπάνι σοκολάτας
Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές συνταγές για τις μέρες που μένουμε στο σπίτι.
Εύκολη, οικονομική και πάνω απ' όλα φανταστική! Η πιο εύκολη πάστα, κατάλληλη αν θέλετε να εντυπωσιάσετε φίλους και γνωστούς με ελάχιστες πραγματικά πιθανότητες αποτυχίας ακόμα κι αν είστε στα πρώτα σας βήματα.
Υλικά για ταψί 30 χ 20εκ.
Για το παντεσπάνι
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40γρ. κακάο
8 αυγά
160γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2τεμ. σκόνη βανίλια
2γρ. αλάτι
Για τη γέμιση
500ml. γάλα πλήρες
500ml. κρέμα γάλακτος
120γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνης
60γρ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνουμε δυο ταψιά με λαδόκολλα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο.
Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια αποσύρουμε από το μίξερ και με μια μαριζ ενσωματώνουμε το αλεύρι και το κακάο μέσα στο μείγμα των αυγών με ήρεμες κινήσεις.
Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στα ταψιά, το ισιώνουμε και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 8 λεπτά.
Βγάζουμε τα παντεσπάνια από τον φούρνο και τα γυρίζουμε ανάποδα επάνω σε μια καθαρή λαδόκολλα.
Αφαιρούμε το χαρτί με το όποιο ψήθηκαν και αφήνουμε να κρυώσουν καλυμμένα με μια πετσέτα κουζίνας.
Στο μεταξύ, μουσκεύουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 2 λεπτά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του μείγματος, στύβουμε τη ζελατίνη και τη διαλύουμε μέσα στο χλιαρό γάλα. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κατσαρόλας με μεμβράνη και ψύχουμε για περίπου 2 ώρες.
Εύκολες πάστες με γάλα και παντεσπάνι σοκολάτας
Εύκολη, οικονομική και πάνω απ' όλα φανταστική! Η πιο εύκολη πάστα, κατάλληλη αν θέλετε να εντυπωσιάσετε φίλους και γνωστούς με ελάχιστες πραγματικά πιθανότητες αποτυχίας ακόμα κι αν είστε στα πρώτα σας βήματα.
Υλικά για ταψί 30 χ 20εκ.
Για το παντεσπάνι
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40γρ. κακάο
8 αυγά
160γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2τεμ. σκόνη βανίλια
2γρ. αλάτι
Για τη γέμιση
500ml. γάλα πλήρες
500ml. κρέμα γάλακτος
120γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνης
60γρ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνουμε δυο ταψιά με λαδόκολλα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο.
Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια αποσύρουμε από το μίξερ και με μια μαριζ ενσωματώνουμε το αλεύρι και το κακάο μέσα στο μείγμα των αυγών με ήρεμες κινήσεις.
Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στα ταψιά, το ισιώνουμε και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 8 λεπτά.
Βγάζουμε τα παντεσπάνια από τον φούρνο και τα γυρίζουμε ανάποδα επάνω σε μια καθαρή λαδόκολλα.
Αφαιρούμε το χαρτί με το όποιο ψήθηκαν και αφήνουμε να κρυώσουν καλυμμένα με μια πετσέτα κουζίνας.
Στο μεταξύ, μουσκεύουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 2 λεπτά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του μείγματος, στύβουμε τη ζελατίνη και τη διαλύουμε μέσα στο χλιαρό γάλα. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κατσαρόλας με μεμβράνη και ψύχουμε για περίπου 2 ώρες.
Όταν κρυώσει, την χτυπάμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει λεία.
Βάζουμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να σφίξει.
Στη συνέχεια την ενσωματώνουμε λίγη - λίγη μέσα στην γέμιση.
Απλώνουμε τη γέμιση στο ένα κομμάτι παντεσπάνι και καλύπτουμε με το άλλο πιέζοντας ελαφρώς.
Ψύχουμε για 1 ώρα και μετά το κόβουμε σε κομμάτια, σε όποιο μέγεθος επιθυμούμε.
Χρησιμοποιούμε ένα πριονωτό μαχαίρι και δεν πιέζουμε πολύ όταν κόβουμε, γιατί η γέμιση θα ξεχειλίσει.
Οι πάστες μας είναι έτοιμες!
Βάζουμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να σφίξει.
Στη συνέχεια την ενσωματώνουμε λίγη - λίγη μέσα στην γέμιση.
Απλώνουμε τη γέμιση στο ένα κομμάτι παντεσπάνι και καλύπτουμε με το άλλο πιέζοντας ελαφρώς.
Ψύχουμε για 1 ώρα και μετά το κόβουμε σε κομμάτια, σε όποιο μέγεθος επιθυμούμε.
Χρησιμοποιούμε ένα πριονωτό μαχαίρι και δεν πιέζουμε πολύ όταν κόβουμε, γιατί η γέμιση θα ξεχειλίσει.
Οι πάστες μας είναι έτοιμες!
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Post a Comment