Υγιεινές συνταγές από τον σεφ Παναγιώτη Μουτσόπουλο: Σαλάτα με φασόλια πιαζ
Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές υγιεινές συνταγές.
Το φασόλι είναι ένα γευστικότατο όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία, με μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και βιταμίνες A, B, C. Φτιάχνεται εύκολα, γρήγορα και με διάφορους τρόπους. Δημοφιλέστατη βέβαια η ελληνική κόκκινη φασολάδα σούπα που τρώγεται κυρίως το χειμώνα. Όμως και η σαλάτα πιάζ έχει τη θέση της στο ελληνικό τραπέζι, και μάλιστα είναι και ένα θαυμάσιο ορεκτικό-συνοδευτικό άλλων φαγητών ή μεζέδων.
Υλικά για 2 άτομα
Για τα φασόλια
500γρ. φασόλια μέτρια
1 δαφνόφυλλο
2 καρότα μέτρια
½ κρεμμύδι ξερό
1τεμ. σέλερι
1 -2 αυγά
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό.
Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε άφθονο νερό.
Μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε και ξαφρίζουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη δάφνη και τα λαχανικά εφόσον τα έχουμε καθαρίσει από τις φλούδες τους (φροντίζουμε να βράσουν τα φασόλια αλλά να μην διαλυθούν, περίπου 40 λεπτά).
Στραγγίζουμε τα φασόλια μαζί με τα λαχανικά, κρατάμε τα καρότα και αφαιρούμε το κρεμμύδι, τοη δάφνη και το σέλερι.
Για τη σαλάτα
10 ελιές μαύρες
2τεμ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
10γρ. κάπαρη ξαρμυρισμένη
5γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη μπαστουνάκια
Το χυμό από 1 λεμόνι
100ml. ελαιόλαδο
3γρ. αλάτι
2γρ. πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρόλι με αλατισμένο νερό βράζουμε τα αυγά.
Βάζουμε σε ένα μπολ, τα φασόλια, τα καρότα κομμένα σε κύβους και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός των αυγών.
Σαλάτα με φασόλια πιαζ
Το φασόλι είναι ένα γευστικότατο όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία, με μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και βιταμίνες A, B, C. Φτιάχνεται εύκολα, γρήγορα και με διάφορους τρόπους. Δημοφιλέστατη βέβαια η ελληνική κόκκινη φασολάδα σούπα που τρώγεται κυρίως το χειμώνα. Όμως και η σαλάτα πιάζ έχει τη θέση της στο ελληνικό τραπέζι, και μάλιστα είναι και ένα θαυμάσιο ορεκτικό-συνοδευτικό άλλων φαγητών ή μεζέδων.
Υλικά για 2 άτομα
Για τα φασόλια
500γρ. φασόλια μέτρια
1 δαφνόφυλλο
2 καρότα μέτρια
½ κρεμμύδι ξερό
1τεμ. σέλερι
1 -2 αυγά
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό.
Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε άφθονο νερό.
Μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε και ξαφρίζουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη δάφνη και τα λαχανικά εφόσον τα έχουμε καθαρίσει από τις φλούδες τους (φροντίζουμε να βράσουν τα φασόλια αλλά να μην διαλυθούν, περίπου 40 λεπτά).
Στραγγίζουμε τα φασόλια μαζί με τα λαχανικά, κρατάμε τα καρότα και αφαιρούμε το κρεμμύδι, τοη δάφνη και το σέλερι.
Για τη σαλάτα
10 ελιές μαύρες
2τεμ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
10γρ. κάπαρη ξαρμυρισμένη
5γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη μπαστουνάκια
Το χυμό από 1 λεμόνι
100ml. ελαιόλαδο
3γρ. αλάτι
2γρ. πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρόλι με αλατισμένο νερό βράζουμε τα αυγά.
Βάζουμε σε ένα μπολ, τα φασόλια, τα καρότα κομμένα σε κύβους και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός των αυγών.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε προσθέτοντας τα αυγά κομμένα κατά την προτίμηση μας.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Post a Comment