Υγιεινές συνταγές από τον σεφ Παναγιώτη Μουτσόπουλο: Παντζαροσαλάτα με φιστίκια και ανθότυρο
Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές υγιεινές συνταγές.
Θρεπτική, νόστιμη και δροσερή, η σαλάτα που προτείνουμε σήμερα θα μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για μια δύσκολη μέρα, ακόμα και σαν κύριο πιάτο.
Το πλούσιο άρωμα και η ελαφριά, εκλεπτυσμένη γεύση του ανθότυρου, θα δέσει αρμονικά με τις δύο υπερτροφές.
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά για 4 άτομα
1κιλό βολβοί παντζαριών
250γρ. ανθότυρο
100γρ. φιστίκια Αιγίνης (καβουρδισμένα)
Μαϊντανός (φύλλα)
Δυόσμος (φύλλα)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την βινεγκρέτ
1 πορτοκάλι (το χυμό και το ξύσμα)
60ml. ξύδι από κόκκινο κρασί
½ κουτ. γλυκού μέλι
200ml. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε. Τα κόβουμε σε φέτες, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά σε ολόκληρα φύλλα και το φιστίκι Αιγίνης.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα ελαφρώς το ξύδι, το μέλι, το χυμό από το πορτοκάλι, το ξύσμα και το ελαιόλαδο.
Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τα παντζάρια, ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Παντζαροσαλάτα με φιστίκια και ανθότυρο
Θρεπτική, νόστιμη και δροσερή, η σαλάτα που προτείνουμε σήμερα θα μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για μια δύσκολη μέρα, ακόμα και σαν κύριο πιάτο.
Το πλούσιο άρωμα και η ελαφριά, εκλεπτυσμένη γεύση του ανθότυρου, θα δέσει αρμονικά με τις δύο υπερτροφές.
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά για 4 άτομα
1κιλό βολβοί παντζαριών
250γρ. ανθότυρο
100γρ. φιστίκια Αιγίνης (καβουρδισμένα)
Μαϊντανός (φύλλα)
Δυόσμος (φύλλα)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την βινεγκρέτ
1 πορτοκάλι (το χυμό και το ξύσμα)
60ml. ξύδι από κόκκινο κρασί
½ κουτ. γλυκού μέλι
200ml. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε. Τα κόβουμε σε φέτες, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά σε ολόκληρα φύλλα και το φιστίκι Αιγίνης.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα ελαφρώς το ξύδι, το μέλι, το χυμό από το πορτοκάλι, το ξύσμα και το ελαιόλαδο.
Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τα παντζάρια, ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Post a Comment