#Μαγειρεύουμε_στο_σπίτι: Ομελέτα φούρνου με ξερό ανθότυρο
Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές υγιεινές συνταγές.
Ομελέτα φούρνου με ξερό ανθότυρο
Μια πανεύκολη ομελέτα, ψητή! Νοστιμότατη, υγιεινή και πολύ εμφανίσιμη, μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ωραίο ορεκτικό, ένα χορταστικό πρωινό, ή το ελαφρύ βραδινό μας!
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά για 4 άτομα:
6 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
200 γρ. ανθότυρο, σπασμένο με το χέρι
30 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
3 γρ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
3 γρ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
45 ml. ελαιόλαδο
45 γρ. βούτυρο
½ ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τα αυγά με τα δύο ειδών τυριά, το μαϊντανό, το βασιλικό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε στο λάδι και βούτυρο το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το μείγμα της ομελέτας.
Με μια σπάτουλα την απλώνουμε ομοιόμορφα και τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να κάνει μια ρόδινη κρούστα από κάτω.
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο καλά το ταψάκι μας και ψήνουμε την ομελέτα για 8–10 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να κάνει ωραία κρούστα και από πάνω.
Τη βγάζουμε από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή, ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με ανάμεικτη σαλάτα και φρέσκιες τηγανιτές πατάτες.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Υλικά για 4 άτομα:
6 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
200 γρ. ανθότυρο, σπασμένο με το χέρι
30 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
3 γρ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
3 γρ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
45 ml. ελαιόλαδο
45 γρ. βούτυρο
½ ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τα αυγά με τα δύο ειδών τυριά, το μαϊντανό, το βασιλικό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε στο λάδι και βούτυρο το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το μείγμα της ομελέτας.
Με μια σπάτουλα την απλώνουμε ομοιόμορφα και τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να κάνει μια ρόδινη κρούστα από κάτω.
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο καλά το ταψάκι μας και ψήνουμε την ομελέτα για 8–10 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να κάνει ωραία κρούστα και από πάνω.
Τη βγάζουμε από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή, ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με ανάμεικτη σαλάτα και φρέσκιες τηγανιτές πατάτες.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Post a Comment