Υγιεινές συνταγές από τον σεφ Παναγιώτη Μουτσόπουλο: Καγιανάς
Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές υγιεινές συνταγές.
Ζουμερός, νόστιμος και χορταστικός, ο καγιανάς είναι από τα δημοφιλέστερα πρόχειρα φαγητά.
Για πρωινό, για γεύμα, ή για ένα γρήγορο και χορταστικό σνακ, παρά το ότι είναι ένα απλό πιάτο, η γεύση του είναι κάθε άλλο παρά απλή!
Το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!
Υλικά για 4 άτομα
50ml νερό
80ml ελαιόλαδο
8 αυγά χτυπημένα σε ένα μπολ
3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
1 κουτ. του γλυκού κόφτο πάστα ντομάτας
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
150γρ. φέτα σπασμένη με το χέρι
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι σχοινόπρασο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το νερό. Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πιπεριά και σοτάρουμε για 4 -5 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και σοτάρουμε για 1 -2 λεπτά ακόμα.
Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες , τις αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν τα πιο πολλά υγρά τους και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια, ώστε τα αυγά να πάνε παντού.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για άλλα 4 – 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας πότε- πότε μέχρι να ψηθεί το αυγό.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιατέλα, σπάζοντας με το χέρι μας τη φέτα σε μικρά κομμάτια.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Καγιανάς
Ζουμερός, νόστιμος και χορταστικός, ο καγιανάς είναι από τα δημοφιλέστερα πρόχειρα φαγητά.
Για πρωινό, για γεύμα, ή για ένα γρήγορο και χορταστικό σνακ, παρά το ότι είναι ένα απλό πιάτο, η γεύση του είναι κάθε άλλο παρά απλή!
Το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!
Υλικά για 4 άτομα
50ml νερό
80ml ελαιόλαδο
8 αυγά χτυπημένα σε ένα μπολ
3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
1 κουτ. του γλυκού κόφτο πάστα ντομάτας
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
150γρ. φέτα σπασμένη με το χέρι
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι σχοινόπρασο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το νερό. Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πιπεριά και σοτάρουμε για 4 -5 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και σοτάρουμε για 1 -2 λεπτά ακόμα.
Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες , τις αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν τα πιο πολλά υγρά τους και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια, ώστε τα αυγά να πάνε παντού.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για άλλα 4 – 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας πότε- πότε μέχρι να ψηθεί το αυγό.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιατέλα, σπάζοντας με το χέρι μας τη φέτα σε μικρά κομμάτια.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Post a Comment