Υγιεινές συνταγές από τον σεφ Παναγιώτη Μουτσόπουλο: Ψημένα ψωμάκια με κατσικίσιο τυρί, καρύδια και μέλι
Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές υγιεινές συνταγές.
Πεντανόστιμο, ενεργειακό σνακ!
Ιδανικό επίσης, για το καλωσόρισμα των καλεσμένων στο τραπέζι σας!
Για την κρέμα τυριού
200γρ. Κατσικίσιο τυρί chevre λιωμένο με το πιρούνι
50γρ. Κρεμμώδες τυρί
30γρ. Κρέμα
3γρ. Ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
3γρ. Πιπέρι λευκό (μια πρέζα)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός πιρουνιού. Και το μ αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τα ψωμάκια
10 φέτες από γαλλική μπαγκέτα πάχους 1εκ.
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 – 8 λεπτά, αφού τις έχουμε ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο.
Για το καβουρδισμένο καρύδι
150γρ. Χοντροκομμένο και καβουρδισμένο καρύδι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και βάζουμε το καρύδια για 15 λεπτά. Αφήνουμε να παγώσουν και τα σπάμε σε μεγάλα κομμάτια.
Για το τελείωμα
100ml. Θυμαρίσιο μέλι
Τούφες δενδρολίβανο
Μόλις βγάλουμε τις φέτες του ψωμιού από τον φούρνο τοποθετούμε επάνω τους την φάρσα με το κατσικίσιο τυρί που έχουμε κάνει για να μαλακώσει λίγο και να αναδειχτούν τα αρώματα του. Στην συνέχεια τοποθετούμε επάνω στην κρέμα τυριού τα χοντροσπασμένα κομμάτια καρύδια, περιχύνουμε με το μέλι και καρφώνουμε τούφες δενδρολίβανο. Σερβίρουμε όπως επιθυμούμε.
Ψημένα ψωμάκια με κατσικίσιο τυρί, καρύδια και μέλι
Πεντανόστιμο, ενεργειακό σνακ!
Ιδανικό επίσης, για το καλωσόρισμα των καλεσμένων στο τραπέζι σας!
Για την κρέμα τυριού
200γρ. Κατσικίσιο τυρί chevre λιωμένο με το πιρούνι
50γρ. Κρεμμώδες τυρί
30γρ. Κρέμα
3γρ. Ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
3γρ. Πιπέρι λευκό (μια πρέζα)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός πιρουνιού. Και το μ αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τα ψωμάκια
10 φέτες από γαλλική μπαγκέτα πάχους 1εκ.
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 – 8 λεπτά, αφού τις έχουμε ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο.
Για το καβουρδισμένο καρύδι
150γρ. Χοντροκομμένο και καβουρδισμένο καρύδι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και βάζουμε το καρύδια για 15 λεπτά. Αφήνουμε να παγώσουν και τα σπάμε σε μεγάλα κομμάτια.
Για το τελείωμα
100ml. Θυμαρίσιο μέλι
Τούφες δενδρολίβανο
Μόλις βγάλουμε τις φέτες του ψωμιού από τον φούρνο τοποθετούμε επάνω τους την φάρσα με το κατσικίσιο τυρί που έχουμε κάνει για να μαλακώσει λίγο και να αναδειχτούν τα αρώματα του. Στην συνέχεια τοποθετούμε επάνω στην κρέμα τυριού τα χοντροσπασμένα κομμάτια καρύδια, περιχύνουμε με το μέλι και καρφώνουμε τούφες δενδρολίβανο. Σερβίρουμε όπως επιθυμούμε.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Post a Comment