Υγιεινές συνταγές από τον σεφ Παναγιώτη Μουτσόπουλο: Κρέμα γιαουρτιού αρωματισμένη με αμύγδαλο και γλασαρισμένο πορτοκάλι
Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές υγιεινές συνταγές.
Κρέμα γιαουρτιού αρωματισμένη με αμύγδαλο και γλασαρισμένο πορτοκάλι
Εύκολο, υγιεινό, δροσιστικό!
Μεταμορφώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε ένα αιθέριο γλύκισμα, με χρώμα και αρώματα, ιδανικό για το τελείωμα του γεύματος!
Υλικά
340γρ. γιαούρτι στραγγιστό
240ml κρέμα γάλακτος 35% (ελαφρά χτυπημένη σε σαντιγύ)
100γρ. αμυγδαλόπαστα (τη βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
120γρ. ζάχαρη άχνη
Το ξύσμα και τα φιλέτα από 4 ακέρωτα πορτοκάλια (ξεχωριστά για το τελείωμα)
40γρ. φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε μία - μία τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μαλακώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και την αμυγδαλόπαστα και το τοποθετούμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες, τις ρίχνουμε μέσα στο χλιαρό μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το μείγμα με τις ζελατίνες και ομογενοποιούμε καλά. Αφήνουμε για λίγο, για να πέσει λίγο ακόμα η θερμοκρασία του μείγματος.
Χτυπάμε με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει παχύρρευστη (σαντιγύ).
Στην συνέχεια ενσωματώνουμε σε τρεις φάσεις την σαντιγύ μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού και προσθέτουμε και το ξύσμα από το πορτοκάλια.
Βάζουμε το μείγμα μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και τοποθετούμε σε ποτηράκια μέχρι τα ¾ του ύψους τους. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει και να ζελάρει το γλυκό.
Για το γλασαρισμένο πορτοκάλι
Υλικά
½ βαζάκι μαρμελάδα πορτοκάλι με κομματάκια
500ml. νερό
200γρ. μέλι
Το χυμό από 1 πορτοκάλι
1τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
1τεμ. βανιλίνη
½ ξύλο κανέλας
2εκ. τζίντζερ
5γρ. φύλλα ζελατίνης
Τα φιλέτα από τα 4 πορτοκάλια που έχουμε από την προηγούμενη συνταγή
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το μέλι και το χυμό από το πορτοκάλι. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατόπιν, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το τζίντζερ σπασμένο.
Αφήνουμε για 20 λεπτά να αρωματισθεί το σιρόπι.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και ρίχνουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη μαρμελάδα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και στο τέλος προσθέτουμε τα φιλέτα από τα πορτοκάλια.
Αφήνουμε στο ψυγείο και προσθέτουμε το μείγμα μας πάνω από το γλυκό για να σερβίρουμε.
Μεταμορφώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε ένα αιθέριο γλύκισμα, με χρώμα και αρώματα, ιδανικό για το τελείωμα του γεύματος!
Υλικά
340γρ. γιαούρτι στραγγιστό
240ml κρέμα γάλακτος 35% (ελαφρά χτυπημένη σε σαντιγύ)
100γρ. αμυγδαλόπαστα (τη βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
120γρ. ζάχαρη άχνη
Το ξύσμα και τα φιλέτα από 4 ακέρωτα πορτοκάλια (ξεχωριστά για το τελείωμα)
40γρ. φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε μία - μία τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μαλακώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και την αμυγδαλόπαστα και το τοποθετούμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες, τις ρίχνουμε μέσα στο χλιαρό μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το μείγμα με τις ζελατίνες και ομογενοποιούμε καλά. Αφήνουμε για λίγο, για να πέσει λίγο ακόμα η θερμοκρασία του μείγματος.
Χτυπάμε με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει παχύρρευστη (σαντιγύ).
Στην συνέχεια ενσωματώνουμε σε τρεις φάσεις την σαντιγύ μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού και προσθέτουμε και το ξύσμα από το πορτοκάλια.
Βάζουμε το μείγμα μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και τοποθετούμε σε ποτηράκια μέχρι τα ¾ του ύψους τους. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει και να ζελάρει το γλυκό.
Για το γλασαρισμένο πορτοκάλι
Υλικά
½ βαζάκι μαρμελάδα πορτοκάλι με κομματάκια
500ml. νερό
200γρ. μέλι
Το χυμό από 1 πορτοκάλι
1τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
1τεμ. βανιλίνη
½ ξύλο κανέλας
2εκ. τζίντζερ
5γρ. φύλλα ζελατίνης
Τα φιλέτα από τα 4 πορτοκάλια που έχουμε από την προηγούμενη συνταγή
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το μέλι και το χυμό από το πορτοκάλι. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατόπιν, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το τζίντζερ σπασμένο.
Αφήνουμε για 20 λεπτά να αρωματισθεί το σιρόπι.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και ρίχνουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη μαρμελάδα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και στο τέλος προσθέτουμε τα φιλέτα από τα πορτοκάλια.
Αφήνουμε στο ψυγείο και προσθέτουμε το μείγμα μας πάνω από το γλυκό για να σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Post a Comment