Υγιεινές συνταγές από τον σεφ Παναγιώτη Μουτσόπουλο: Αφράτα και μυρωδάτα κεφτεδάκια
Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές υγιεινές συνταγές.
Όλα τα μυστικά για τα πιο αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια που έχετε φτιάξει ποτέ!
Τα παιδιά θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!
Υλικά για 4 άτομα
500γρ. κιμά λάπα
500γρ. κιμά σπάλα
200γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
2 αυγά
200ml. γάλα
2 μέτρια ξέρα κρεμμύδια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι ξύσμα
½ λεμόνι χυμό
½ μάτσο φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
½ μάτσο φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
60ml. ελαιόλαδο
5γρ. αλάτι
3γρ. φρεσκοτριμμενο πιπέρι
1κ. αλεύρι γι όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί 5 – 10 λεπτά, το στραγγίζουμε από τα υγρά του και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και το ζυμώνουμε ελαφρώς να σπάσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 3 – 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το ψωμί, το σκόρδο, το , μαϊντανό, το δυόσμο, τα αυγά, το αλατοπίπερο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
Ζυμώνουμε για 8 – 10 λεπτά, σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα για να σφίξει.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μισό ελαιόλαδο και μισό ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού (40γρ.) και τα περνάμε από το αλεύρι ταμπονάροντας τα καλά για να κάνουν ωραία κρούστα.
Τηγανίζουμε 7 – 9 τεμ σε κάθε τηγανιά, τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα σε περίπου 6 – 8 λεπτά συνολικά, με 3 – 4 γυρίσματα.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να σερβιριστούν.
Όλα τα μυστικά για τα πιο αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια που έχετε φτιάξει ποτέ!
Τα παιδιά θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!
Υλικά για 4 άτομα
500γρ. κιμά λάπα
500γρ. κιμά σπάλα
200γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
2 αυγά
200ml. γάλα
2 μέτρια ξέρα κρεμμύδια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι ξύσμα
½ λεμόνι χυμό
½ μάτσο φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
½ μάτσο φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
60ml. ελαιόλαδο
5γρ. αλάτι
3γρ. φρεσκοτριμμενο πιπέρι
1κ. αλεύρι γι όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί 5 – 10 λεπτά, το στραγγίζουμε από τα υγρά του και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και το ζυμώνουμε ελαφρώς να σπάσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 3 – 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το ψωμί, το σκόρδο, το , μαϊντανό, το δυόσμο, τα αυγά, το αλατοπίπερο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
Ζυμώνουμε για 8 – 10 λεπτά, σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα για να σφίξει.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μισό ελαιόλαδο και μισό ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού (40γρ.) και τα περνάμε από το αλεύρι ταμπονάροντας τα καλά για να κάνουν ωραία κρούστα.
Τηγανίζουμε 7 – 9 τεμ σε κάθε τηγανιά, τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα σε περίπου 6 – 8 λεπτά συνολικά, με 3 – 4 γυρίσματα.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να σερβιριστούν.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Post a Comment