Υγιεινές συνταγές από τον σεφ Παναγιώτη Μουτσόπουλο: Μοσχαράκι κοκκινιστό με πιπεριές
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πιπεριές
Υπέροχο μοσχαράκι κοκκινιστό με πιπεριές και μανιτάρια!
Μια ακόμη ξεχωριστή συνταγή που "παντρεύει" ιδανικά το μοσχαράκι με νόστιμα λαχανικά και ιδιαίτερα αρώματα.
Η πιπεριά Φλωρίνης δε, το απογειώνει!
Εύκολο και νόστιμο πιάτο που θα ικανοποιήσει γευστικά όλη την οικογένεια!
Υλικά (για 4 άτομα)
1κ. μοσχαράκι, κατά προτίμηση ουρά, κομμένο σε κύβους
1l. νερό
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στην μέση και μετά σε φέτες
2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες, χωρίς τα σπόρια
8 μανιτάρια σαμπινιόν, ξεφλουδισμένα
4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, χοντροκομμένες
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κουτ. της σούπας πάπρικα γλυκιά
1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, πασπαλίζουμε το κρέας με το αλεύρι και το αλατοπιπερώνουμε.
Κατόπιν, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4 – 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις μεριές. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε σκεύος στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι, βάζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά ακόμα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Βάζουμε το κρέας, τη ντομάτα, πασπαλίζουμε με το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την πάπρικα, τη δάφνη και περιχύνουμε με 1l. νερό.
Στη συνέχεια, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία χαμηλά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και μοιράζουμε το φαγητό στα πιάτα. Το σερβίρουμε ζεστό με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Αρχικά, πασπαλίζουμε το κρέας με το αλεύρι και το αλατοπιπερώνουμε.
Κατόπιν, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4 – 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις μεριές. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε σκεύος στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι, βάζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά ακόμα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Βάζουμε το κρέας, τη ντομάτα, πασπαλίζουμε με το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την πάπρικα, τη δάφνη και περιχύνουμε με 1l. νερό.
Στη συνέχεια, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία χαμηλά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και μοιράζουμε το φαγητό στα πιάτα. Το σερβίρουμε ζεστό με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Post a Comment