Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν οι νoσοκομειακοί γιατροί την Πέμπτη - Τι διεκδικούν
Διεκδικούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, όπως άμεσες μαζικές προσλήψεις και άνοιγμα των νοσοκομείων που έκλεισαν
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωράει ο κλάδος των νοσοκομειακών γιατρών την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου και σε συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας. Η απόφαση ελήφθη από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Από την πλευρά της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ανακοίνωσε ότι: «Η ΕΙΝΑΠ συμμετέχει στην απεργία που προκηρύσσει η ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, με συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12:00. Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Καμία απόλυση Επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθυντής και νευροχειρούργος του Γ.Ν. Νίκαιας, Παναγιώτης Παπανικολάου, τόνισε ότι το νοσοκομείο δε μπορεί να δεχτεί άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19.
Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:
"Κλιμακώνουμε με 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 24/9! Μέτρα τώρα για την προστασία της υγείας του λαού, για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Απαιτούμε:
Όχι στην υπερεφημέρευση. Δεν θα ανεχτούμε να γίνουμε επικίνδυνοι για τους ασθενείς μας εξαιτίας της εντατικοποίησης και της εξουθένωσης. Άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων).
Όχι στα «μπαλώματα» και στις μετακινήσεις προσωπικού και εξοπλισμού. Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τα ΚΥ. Ανάπτυξη και στελέχωση της ΠΦΥ με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Σχεδιασμός για την ανάπτυξη με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό 3.500 κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ, που έχει ανάγκη η χώρα μας. Δεν ανεχόμαστε να λειτουργούν κλίνες εντατικής θεραπείες χωρίς να πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας. Για κάθε 1 κρεβάτι ΜΕΘ που ανοίγει πρέπει να προσλαμβάνονται τουλάχιστον 4 νοσηλευτές και 1 γιατρός. Όχι όπως γίνεται στα περισσότερα νοσοκομεία. Π.χ. στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για τη λειτουργία των 30 νέων κρεβατιών ΜΕΘ προκήρυξαν μόλις 19 θέσεις μόνιμων γιατρών όταν και τα ήδη υπάρχοντα είναι υποστελεχωμένα.
Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με προτεραιότητα στην Υγεία και την Πρόνοια, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στις κλειστές δομές (σωφρονιστικά ιδρύματα, ψυχιατρικές δομές, δομές προσφύγων και μεταναστών κλπ.).
Άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας και ένταξη τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο, για να μπει σε εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες"
Η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Διεκδικούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, μέτρα αναγκαία μετά από την χρόνια πολιτική αποψίλωσης του δημοσίου συστήματος υγείας.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν:
Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν:
- Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις
- Άμεση στελέχωση των νέων ΜΕΘ και δημιουργία νέων, επαρκών για την αντιμετώπιση τόσο των κρουσμάτων covid-19 όσο και των ασθενών που χρειάζονται περίθαλψη για άλλη νοσηρότητα
- Να σταματήσουν οι μετακινήσεις και η παραπέρα αποψίλωση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πλήρης στελέχωση και εξοπλισμός τους ώστε να επιτελέσουν το ρόλο τους στην ανίχνευση της νοσηρότητας, την παρακολούθηση και την πρωτοβάθμια περίθαλψη τόσο για την ασφάλεια και φροντίδα του πληθυσμού όσο και για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων
- Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους τους εργαζόμενους
- Επάρκεια στα Μέσα Ατομικής Προστασίας
- Άνοιγμα των νοσοκομείων που έκλεισαν (Λοιμωδών, Παναγία) από προηγούμενες κυβερνήσεις ώστε να μη μειώνονται οι κλίνες και να μη διαταράσσεται η δυνατότητα περίθαλψης των ασθενών με καθημερινή νοσηρότητα
- Επίταξη του ιδιωτικού τομέα, δομών, εξοπλισμού και προσωπικού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Post a Comment