Νέα μέτρα: Τι ζήτησαν οι ειδικοί από τον Μητσοτάκη
Δύο οριζόντια, νέα μέτρα ούτως ώστε να ανακοπεί η φρενήρης πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα εισηγήθηκε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, μετά τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά για lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη.
Σύμφωνα με το newsit.gr, στο τραπέζι έπεσαν σχεδόν όλα τα μέτρα που συζητήθηκαν και στην χθεσινή σύσκεψη των ειδικών, με δύο να μοιάζουν να “προκρίνονται” για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, την Παρασκευή, 30.10.2020.
Τα δύο βασικά νέα μέτρα
– Το πρώτο είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού. Δηλαδή σε όλα τα επίπεδα συναγερμού στα οποία κατατάσσονται οι Περιφέρειες της Ελλάδας.
– Το δεύτερο μέτρο που προτάθηκε είναι η αναστολή όλων των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων, κάτι που επίσης συζητήθηκε και στην χθεσινή σύσκεψη.
Τα νέα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η επιτροπή λοιμωξιολόγων προσανατολίζεται να προτείνει δέσμη δέκα νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού.
Τα βασικότερα είναι τα εξής:
– Για την εστίαση στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) μεταξύ των οποίων και η Αττική, ενδέχεται να προταθεί κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ είτε από τις 21:30 είτε από τις 22:00.
– Μισή ώρα μετά το κλείσιμο της εστίασης, θα ξεκινά και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.
– Αύξηση της τηλεργασίας στο 50%.
– Αλλαγή στον επιδημιολογικό χάρτη με κατάργηση του «κίτρινου» επιπέδου 2 (επιτήρησης).
– Μάσκα παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως χρώματος στον επιδημιολογικό χάρτη.
– Στο τραπέζι έχει πέσει πρόταση για απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ όμορων νομών, ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται πως απομακρύνεται. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν υπάρχει λόγος για την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου, καθώς η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας αντιμετωπίζει το βασικό πρόβλημα που ήταν η νυχτερινή μετακίνηση για διασκέδαση σε όμορους δήμους με λιγότερα περιοριστικά μέτρα λόγω χαμηλότερου επιδημιολογικού φορτίου.
– Τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ, με εξαίρεση το 6ο έτος της Ιατρικής όπου θα απαιτείται φυσική παρουσία.
Post a Comment