#Μένουμε_στο_σπίτι_Μαγειρεύουμε_στο_σπίτι: Μοσχάρι κοκκινιστό με κυδώνια
Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές συνταγές για τις μέρες που μένουμε στο σπίτι.
Μοσχάρι κοκκινιστό με κυδώνια
Το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι αναμφίβολα από τα πλέον δημοφιλή πιάτα που συναντάμε στο ελληνικό τραπέζι. Εμείς στη σημερινή συνταγή το συνδυάζουμε με κυδώνια βασισμένοι στην παραδοσιακή σμυρνέικη συνταγή για το "κυδωνάτο μοσχάρι".
Κλασσικό, παραδοσιακό, πεντανόστιμο!
Υλικά για 4 άτομα
1κ. ελιά μόσχου κομμένη σε κύβους 5εκ
1κ. κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα κυδωνάτα
50γρ. πάστα ντομάτα
300ml. χυμός ντομάτας
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
15γρ. ζάχαρη καστανή
5γρ. δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
3τεμ. κέδρος σε κόκκους (προαιρετικά)
1,5l. ζωμός μόσχου (1 κύβος)
1 φύλλο δάφνης
5γρ. αλάτι
3γρ. πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε καλά από όλες τις πλευρές με χαρτί κουζίνας. Αυτό το κάνουμε για να ροδίσει καλά το κρέας κατά το σοτάρισμα και να νοστιμίσει.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά.
Ρίχνουμε την πάστα ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα.
Ρίχνουμε το ζωμό μόσχου, προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το κέδρο, τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις κοχλάσουν καλά τα υγρά, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30- 35 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κυδώνια με την καστανή ζάχαρη. Ταχτοποιούμε τις φέτες το κυδώνι ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος, σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 40 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας, να μαλακώσουν τα κυδώνια και να μείνει το φαγητό με χυλωμένη την σάλτσα.
Κατά την διάρκεια το μαγειρέματος παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
Post a Comment