#Μαγειρεύουμε_στο_σπίτι: Κεφτεδάκια alla puttanesca με ριγκατόνι
Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές υγιεινές συνταγές.
Κεφτεδάκια alla puttanesca με ριγκατόνι
Η σάλτσα puttanesca είναι μια από τις πιο γνωστές συνταγές της ιταλικής κουζίνας.
Εδώ σας δίνουμε συνταγή της σάλτσας puttanesca, για να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας στο μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο με ένα λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών με ζουμερά κεφτεδάκια!
Γρήγορα και εύκολα στην παρασκευή, τα κεφτεδάκια σας μαγειρεμένα έτσι, θα ξετρελάνουν τα παιδιά και τους καλεσμένους σας!
Υλικά για 4 άτομα
250gr κιμάς μοσχαρίσιος
250gr κιμάς χοιρινός
1kg ριγκατόνι βρασμένο και περιχυμένο με λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30gr παρμεζάνα τριμμένη
10gr μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 σκελίδες σκόρδο (η 1 τριμμένη και οι άλλες 2 ψιλοκομμένες)
1 πρέζα μπούκοβο
5gr μαραθόσπορος, ελαφρά κοπανισμένος
800gr ντομάτα κονκασέ
250ml ζωμός μοσχάρι
20gr κάππαρη ξαρμυρισμένη
20 ελιές χωρίς κουκούτσι
30gr ζάχαρη
80ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εδώ σας δίνουμε συνταγή της σάλτσας puttanesca, για να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας στο μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο με ένα λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών με ζουμερά κεφτεδάκια!
Γρήγορα και εύκολα στην παρασκευή, τα κεφτεδάκια σας μαγειρεμένα έτσι, θα ξετρελάνουν τα παιδιά και τους καλεσμένους σας!
Υλικά για 4 άτομα
250gr κιμάς μοσχαρίσιος
250gr κιμάς χοιρινός
1kg ριγκατόνι βρασμένο και περιχυμένο με λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30gr παρμεζάνα τριμμένη
10gr μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 σκελίδες σκόρδο (η 1 τριμμένη και οι άλλες 2 ψιλοκομμένες)
1 πρέζα μπούκοβο
5gr μαραθόσπορος, ελαφρά κοπανισμένος
800gr ντομάτα κονκασέ
250ml ζωμός μοσχάρι
20gr κάππαρη ξαρμυρισμένη
20 ελιές χωρίς κουκούτσι
30gr ζάχαρη
80ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Post a Comment